Vad äter era 2-åringar?

Vår tjej har alltid varit svår med maten. Hon älskar grönsaker och frukt men vill gärna inte äta något annat. Lite tvärtom mot vad man hört om barn och matvanor. Såhär har det varit sedan hon började med mat, med ett undantag för en kort period för några månader sedan när hon helt plötsligt smakade på ALLT och tyckte om det mesta. Väldigt skumt.
 

Det hon helst äter är : Tomat, gurka, majs, ärtor, makaroner, korv, pomme, melon, äpple, banan, pannkakor, potatisbullar och mackor.
 
Det som verklingen inte fungerar alls är: Fisk (bara om den är panerad), kyckling och kött (fungerar ibland men extremt sällan), potatis, alla sorters röror eller grytor, köttfärs, mjölkprodukter och gröt.
 

Extremt tröttsamt! Men vad ska man göra? Ju mer vi tjatar eller trugar desto mer kniper hon igen munnen. När vi inte bryr oss alls så går det oftast ner mer.
För tillfället är det också så himla mycket flamsande vid bordet. Det ska skvättas med mat, geggas överallt, repa bordet med gaffeln, dricka så att det rinner utanför osv osv (2-års trots?)

Som ett resultat av detta är hon en ganska smal tjej och har alltid varit. Hon har dessutom extremt dålig hår och nagelkvalitet. Vet inte om det beror på det här med maten, men känns troligt då hon inte får i sig så mycket järn...
 

Några tips eller råd? Vad äter era små kultingar? :)  

Kommentera här: