Hur sover era barn?

Mycket sömnsnack blir det nu, men jag antar att livet mest kretsar kring sömn (och mat/bajs såklart!) när man har småttingar ;)

Jag vet inte om någon läser i bloggen men det vore roligt att höra lite om hur andras barn sover. I egen säng i eget rum, i eran säng, i egen säng i erat rum etc. Glöm inte att skriva ålder på barnet.
 
Våra ungar sover tillsammans med oss. Det är mest av bekvämlighetsskäl. W är ju 2 men vaknar fortfarade på kvällen/natten och är ofta ledsen (mardrömmar?), hon verkar också vara lite mörkrädd och vill inte gärna gå själv till vårat rum och då måste vi gå upp och hämta henne. Därför har det blivit att vi lyfter in henne i vårt rum när vi lägger oss eller ibland ligger hon redan där från början. L sover i egen säng i vårt rum men jag är så bekväm att jag lyfter över honom i vår säng när jag lägger mig (första gången han stökar) så att jag inte ska behöva kliva upp ur sängen femtielva gånger varje natt. Min man låter honom dock ligga kvar i sin säng.
Jag och min man sover inte speciellt ofta ihop just nu, tråkigt men sant. Vi har valt att dela upp oss och barnen för att få maximal sömn nu när L är liten och stökar nattetid. Så det blir ungefär varannan natt med L eller W för oss båda. Jag ammar inte längre (ammade bara i ca 2 mån) och därför kan vi båda ge flaska. Skönt!
 
Jag hoppas dock att vi inom en hyffsat nära framtid kan få barnen att sova i egna sängar i eget rum så att jag och min man kan dela sovrum igen. Men det kanske är att vara optimistisk. Haha!

Kommentarer:

1 Åsa:

Hej! Sömn är alltid så intressant för oss småbarnsföräldrar :-)

Vi har en relativt nybliven 2-åring (inga fler barn på g ännu men nu börjar suget komma lite smått faktiskt) som sover i sin egen säng i eget rum. Första 5 månaderna sov han i egen säng i vårt sovrum men jag sov så dåligt (vaknade så fort han rörde påsig) så vi flyttade in honom till sitt rum. Hans sömn var opåverkad av detta, fortsatte att vakna 2-3 ggr per natt. Vid 6-7 månader tog vi kampen och avvänjde amning nattetid och sedan dess sover han faktiskt hela nätter EMELLANÅT. Det kan komma utvecklingsfaser/periode rnär han vaknar 1-2 gång per natt (oftast nappistoppning). Är det mardrömmar tar vi över honom till oss men lägger tillbaka honom så fort han somnat. Mest för att vi sover sämre med ett barn i vår säng men jag tror också han själv sover bättre i egen säng. Man får nästan inte säga det som småbarnsmamma men vi är nästan alltid utsövda.. Vi har säkert inte samma tur med sömn med nästa ev bebis i framtiden...

Svar: Men så skönt det låter!! Vi har haft det struligt med W:s sömn ända fram till lillebror kom typ. Nu sover hon som en stock hela natten varje natt, sålänge hon sover i vår säng (har iofs inte testat egen säng på ett tag...) Därför är det rena semestern att sova med henne. Man vaknar utvilad vid 7-8 på morgonen. Värre med bebisen, men det hör ju bebistiden till ;) Lycka till med framtida bebis!
livetpavalla.blogg.se

Kommentera här: