Kiss och Bajs.

Jag har funderat på det här med potträning. Vår lilla tjej är 2 år och 3 månader nu men visar inget som helst intresse av att vilja börja gå på pottan, eller toan heller för den delen. Hon säger snarare "NEEEEEEJ!" när jag föreslår det. Sedan berättar hon att hon är rädd för att ramla ner i toaletten (var hon nu har fått det ifrån) xD

Visst skulle vi kunna börja rakt av men då kommer vi till ett annat dilemma. Hon säger typ inte till när det är dags utan helt plötsligt (om hon inte har blöja) är det "oj kiss" och så skvalar det. När det gäller bajs så har hon börjat att säga att hon ska bajsa massor av gånger per dag men oftast kommer det inget då.
När hon väl bajsar märker man det genom att hon går undan i ett annat rum och sedan kommer tillbaka och berättar. Det finns ingen chans att jag skulle hinna få av henne blöjan och till en potta/toalett på den lilla stunden det tar från att hon drar sig undan tills dess att hon verkligen bajsar.
 
Så.... Hur gör man? Ska man vänta på att barnet själv är redo och vill eller ska man köra på utan blöja och vänta på olyckorna som garanterat kommer?

Supersvårt tycker jag! Hur har ni gjort?
 
 
 
 

Kommentera här: